Webdevelopment

Webdevelopment is een ontzettend breed begrip. Vrijwel alles wat te maken heeft met het ontwikkelen en online zetten van een website valt onde

HTML & CSS

Magento CMS

Magento is een Open Source platform. In tegenstelling tot veel Open Source CMS systemen welke gericht zijn op publicaties en blogs is Magento

Drupal CMS

Drupal is een Open Source Content Management Systeem (CMS).  Drupal heeft een General Public License wat betekend dat iedereen het systeem vrij kan gebruiken en kan doen wat hij of zij wilt. Drupal wordt gebruikt om onder andere websites en weblogs te beheren. De Drupal software is ontstaan in 1999 door Dries Buytaert uit België. Echter nam de vraag binnen twee jaar enorm toe. Het systeem is Open Source geworden in 2001  Hierdoor is het een van de oudste CMS systemen welke op moment nog actief zijn. De naam is afgeleid van het Nederlandse woord druppel, wat ook terug te zien is in het logo. Drupal is ontwikkeld in de programmeertaal PHP en draait op vrijwel alle besturingssystemen zolang je maar een MySQL of andere database hebt.

Bekende Drupal gebruikers

Door de professionele software is Drupal één van de meest gebruikte Open Source CMS. Zo heeft Drupal al vele bekende websites op haar naam staan. Enkele voorbeelden van bekende gebruikers zijn:

  • Het Witte Huis (van Amerika)
  • Het Louvre
  • Ikea
  • MacDonalds
  • ING

Zoals je ziet zijn dit al flinke namen welke een goede status aan Drupal geven.

Drupal valt in de prijzen

Je zou denken dat een flink aantal bekende websites onder de naam van Drupal al een flink schouderklopje is. Echter niets is minder waar want Drupal heeft ook enkele mooie prijzen gewonnen. Zo wint Drupal in 2007 tijdens de Open Source CMS award de prijs voor “2007 Overall Open Source CMS Award”.  In 2008 en 2009 valt Drupal nogmaals in de prijzen voor onder andere beste PHP gebaseerde Open Source CMS en Open Source CMS award winner.