Domeinnaam registratie

Wanneer je een website wilt maken is het altijd belangrijk om eerst te checken of de domeinnaam die je wil gebruiken nog beschikbaar is. Als d

Hosting

Joomla CMS

Joomla is een Open Source systeem waarmee iedereen op een eenvoudige manier een eigen website kan opzetten en onderhouden. Joomla is opgericht

HTML & CSS

Wanneer het ontwerp van een website klaar is kan deze worden omgezet in programmeertaal zodat de website op het internet er ook goed uitziet. Deze programmeertaal heet HTML, wat staat voor HyperText Markup Language. Waar in de HTML tekst de codes voor de indeling van de pagina's komen te staan wordt in CSS de stijl informatie wordt opgeschreven.

HTML

In HTML wordt onder andere aangegeven waar afbeeldingen moeten komen te staan op een webpagina, waar teksten komen, de indelingen van paragrafen etc. HTML code bestaat uit een platte tekst waarbij met behulp van markeringstekens wordt aangegeven hoe een bepaald stuk tekst moet worden geïnterpreteerd. De HTML taal is bedacht in 1991 door Tim Berners-Lee en is sindsdien alsmaar verder ontwikkeld en wordt tegenwoordig voor vrijwel elke website gebruikt. Voor mensen die geen verstand hebben van HTML maar wel een website willen maken zijn software programma's als Joomla, Drupal en Wordpress een goede oplossing. Dit zijn systemen welke vooraf de HTML hebben gemaakt en de gebruiker alleen nog maar het ontwerp en de inhoud hoeft aan te passen.

CSS

In HTML worden de teksten voor websites geschreven, echter is dit allemaal platte tekst. Dit wil zeggen dat er nog geen opmaak aan vast zit. Deze opmaak wordt geschreven in een stylesheet. Dit is de CSS. In de CSS worden bijvoorbeeld lettertypes bepaald, de kleuren hiervan en of teksten bijvoorbeeld dik gedrukt zijn. Verder worden in de CSS de headings vormgegeven. Het CSS is een apart document van de HTML maar moet wel worden gekoppeld zodat de stijlen worden.

Voorbeelden

Voorbeelden van html & css zijn er in overvloed. Iedere website die u via een internet browser als Internet Explorer, Firefox of Chrome bezoekt maakt namelijk gebruik van in ieder geval html. Css wordt in een groot aantal gevallen gebruikt om de opmaak mee te maken. Websites die wij hebben gemaakt en die u kunt bekijken voor een indruk is bijvoorbeeld de kortingscode website Besteljekorting.nl. Nog veel meer voorbeelden kunt u in onze portfolio vinden die elders op deze website staat.