Webdevelopment

Webdevelopment is een ontzettend breed begrip. Vrijwel alles wat te maken heeft met het ontwikkelen en online zetten van een website valt onde

Joomla CMS

HTML & CSS

Wanneer het ontwerp van een website klaar is kan deze worden omgezet in programmeertaal zodat de website op het internet er ook goed uitziet.

Internet marketing / SEO

Om op te vallen tussen de andere duizenden websites op het internet is het belangrijk om aan internetmarketing te doen. Internet marketing is de marketing van producten of diensten via het internet. Onder internetmarketing val onder andere ook SEO, wat staat voor Search Engine Optimization. Dit is zijn marketing activiteiten die wordt gebruikt om je website hoger in google te laten komen (zie ook deze tips voor hoger in google komen van BesteBloggers).

Bedrijfsmodellen

Onder internetmarketing vallen enkele verschillende bedrijfsmodellen. Zo is er affiliate marketing. Hierbij heeft een website een advertentie of link naar een bedrijf op hun pagina staan. Wanneer een bezoeker op deze link klikt en vervolgens een dienst of product van dat bedrijf afneemt zal een bepaald percentage van de aankoop worden uitbetaald aan de website via welke de bezoeker op de bedrijfswebsite is gekomen. Dit wordt bijvoorbeeld veelvuldig toegepast op spelletjes websites, waar banners voor inkomsten moeten zorgen. Zie bijvoorbeeld het portaal voor gratis spelletjes : Spelletjes-nl.nl.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization, ofwel SEO, is een reeks activiteiten welke ervoor zijn bedoeld om een webpagina hoger te laten scoren tussen de zoekresultaten van websites als bijvoorbeeld Google of Bing. Het is voor een website vaak belangrijk om hoog in de resultaten te komen zodat deze sneller kan worden gevonden wat kan zorgen voor een hogere omzet. Enkele voorbeelden om hoger te scoren is door gebruik te maken van trefwoorden in headings, ALT-tags toe te voegen aan afbeeldingen, trefwoorden te gebruiken in de url en domeinnaam, trefwoorden te gebruiken in de titel en teksten van pagina's, etc. Websites willen bijvoorbeeld gevonden worden op populaire termen als korting of dagaanbieding. Deze voorbeelden vallen allemaal onder de White hat SEO mogelijkheden, welke worden getolereerd door Google. Er zijn ook Black hat SEO mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is door bepaalde trefwoorden in dezelfde kleur als de achtergrond van een pagina te schrijven, zodat de gebruiker deze niet ziet maar je wel hoger in de resultaten van de zoekmachines komt. Echter wanneer zoekmachines hier achter komen is de kans aanwezig dat deze jouw website volledig uit de index verwijderen. Geen aanrader dus. Wil je veilig je website optimaliseren? Gebruik dan deze SEO checklist van de SEO Marktplaats.