WordPress CMS

WordPress is een Open Source website waarop iedereen een eigen weblog kan maken. WordPress is ontwikkeld in 2003 door Matthew Mullenweg onder

Magento CMS

Joomla CMS

Joomla is een Open Source systeem waarmee iedereen op een eenvoudige manier een eigen website kan opzetten en onderhouden. Joomla is opgericht

Internet marketing / SEO

Om op te vallen tussen de andere duizenden websites op het internet is het belangrijk om aan internetmarketing te doen. Internet marketing is de marketing van producten of diensten via het internet. Onder internetmarketing val onder andere SEO, wat staat voor Search Engine Optimization.

Bedrijfsmodellen

Onder internetmarketing vallen enkele verschillende bedrijfsmodellen. Zo is er affiliate marketing. Hierbij heeft een website een advertentie of link naar een bedrijf op hun pagina staan. Wanneer een bezoeker op deze link klikt en vervolgens een dienst of product van dat bedrijf afneemt zal een bepaald percentage van de aankoop worden uitbetaald aan de website via welke de bezoeker op de bedrijfswebsite is gekomen. Dit wordt bijvoorbeeld veelvuldig toegepast op spelletjes websites, waar banners voor inkomsten moeten zorgen. Zie bijvoorbeeld het gratis spelletjes portaal Spelletjes-nl.nl.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization, ofwel SEO, is een reeks activiteiten welke ervoor zijn bedoeld om een webpagina hoger te laten scoren tussen de zoekresultaten van websites als bijvoorbeeld Google of Bing. Het is voor een website vaak belangrijk om hoog in de resultaten te komen zodat deze sneller kan worden gevonden wat kan zorgen voor een hogere omzet. Enkele voorbeelden om hoger te scoren is door gebruik te maken van trefwoorden in headings, ALT-tags toe te voegen aan afbeeldingen, trefwoorden te gebruiken in de url en domeinnaam, trefwoorden te gebruiken in de titel en teksten van pagina's, etc. Websites willen bijvoorbeeld gevonden worden op populaire termen als korting of dagaanbieding. Deze voorbeelden vallen allemaal onder de White hat SEO mogelijkheden, welke worden getolereerd door Google. Er zijn ook Black hat SEO mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is door bepaalde trefwoorden in dezelfde kleur als de achtergrond van een pagina te schrijven, zodat de gebruiker deze niet ziet maar je wel hoger in de resultaten van de zoekmachines komt. Echter wanneer zoekmachines hier achter komen is de kans aanwezig dat deze jouw website volledig uit de index verwijderen. Geen aanrader dus.