Webdevelopment

Webdevelopment is een ontzettend breed begrip. Vrijwel alles wat te maken heeft met het ontwikkelen en online zetten van een website valt onde

Hosting

Drupal CMS

Drupal is een Open Source Content Management Systeem (CMS).  Drupal heeft een General Public License wat betekend dat iedereen het systee

Joomla CMS

Joomla is een Open Source systeem waarmee iedereen op een eenvoudige manier een eigen website kan opzetten en onderhouden. Joomla is opgericht in 2005 als gevolg van een ruzie binnen het bedrijf Mambo. Net als veel andere Open Source systemen heeft ook Joomla een General Public License (GPL). Dit wil zeggen dat iedereen de software mag gebruiken, aanpassen en zelfs verkopen mits dit wordt gemeld aan de mede programmeurs en auteurs.

Voordelen van Joomla

Net als vele andere CMS systemen heeft ook Joomla zijn voordelen. Naast de gebruiksvriendelijkheid van de website kan je met Joomla ook veel extra functies aan je webpagina toevoegen. Zo geeft Joomla toegang tot verschillende plug-ins en extra's als een zoekmodule, contactformulier en inlogmodules. Verder is het mogelijk om jouw template volledig te personaliseren. Naast de vele gratis templates is er ook de optie om een betaalde template te nemen waardoor je website er nog professioneler uit gaat zien.

Bekende klanten

Met de indruk dat Joomla gratis te gebruiken is en slechts voor enkele functies moet worden betaald wordt de indruk gewekt dat het systeem alleen door de normale consument wordt gebruikt. Dit is echter niet het geval. Joomla heeft bekende gebruikers waaronder de volgende:

  • De Eiffeltoren
  • Porsche
  • NS Hispeed
  • Burger King
  • Vodafone

Met een lijst als de bovenstaande mag het dan ook wel duidelijk worden dat Joomla een goed systeem heeft en niet alleen door de standaard consument wordt gebruikt. Dit laat dan ook meteen een professionele indruk achter over jouw website.