WordPress CMS

WordPress is een Open Source website waarop iedereen een eigen weblog kan maken. WordPress is ontwikkeld in 2003 door Matthew Mullenweg onder

Internet marketing / SEO

HTML & CSS

Wanneer het ontwerp van een website klaar is kan deze worden omgezet in programmeertaal zodat de website op het internet er ook goed uitziet.

Magento CMS

Magento is een Open Source platform. In tegenstelling tot veel Open Source CMS systemen welke gericht zijn op publicaties en blogs is Magento voornamelijk gericht op webwinkels. Binnen Nederland is Magento zelfs het meest gebruikte Open Source webwinkel platform. Magento is ontwikkeld in 2008 onder de originele naam Bento, echter had het bedrijf FileMaker Inc al patent op deze naam. Hierop is de naam van Bento naar Magento veranderd.

Overname eBay

Magento is ontwikkeld door het bedrijf Varien. Het ontwikkelen van Magento is begin 2007 gestart en in eind Augustus 2007 verscheen de eerste beta versie. De officiële release was in 2008. Hoewel Magento officieel van Varien is heeft het bedrijf eBay in Februari 2011 een flinke investering in Magento gedaan. De investering van eBay gaf het bedrijf 49% van het eigendomsrecht van Magento. In Juni 2011 volgt nog een investering vanuit eBay waardoor deze nu het volledige eigendomsrecht van Magento heeft.

Voordelen van Magento

Magento is niet voor niets het meest gebruikte Open Source webwinkel platform binnen Nederland. Doordat het platform is gericht op webwinkels is de gebruiksvriendelijkheid ook hierop gericht. Je kan een gratis webshop maken en direct je producten verkopen. Echter kan je er ook wat meer moeite en tijd in steken en de webshop personaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door verschillende plug-ins te installeren of  een van de honderden templates uit te zoeken en aan te schaffen. Veel plug-ins van Magento zijn gratis, dit in tegenstelling tot de templates welke vaak wel geld kosten.. De uitbreidingen kunnen wat kosten, maar dan staat je webshop wel garant voor gebruiksvriendelijkheid en een goed uiterlijk.