Domeinnaam registratie

Wanneer je een website wilt maken is het altijd belangrijk om eerst te checken of de domeinnaam die je wil gebruiken nog beschikbaar is. Als d

HTML & CSS

Magento CMS

Magento is een Open Source platform. In tegenstelling tot veel Open Source CMS systemen welke gericht zijn op publicaties en blogs is Magento

Webdevelopment

Webdevelopment is een ontzettend breed begrip. Vrijwel alles wat te maken heeft met het ontwikkelen en online zetten van een website valt onder webdevelopment. Webdevelopment wordt in sommige gevallen door slechts één persoon uitgevoerd, echter bij bedrijven zijn er vaak meerdere specialisten aanwezig met elk hun eigen taak. Zo zijn er bijvoorbeeld designers, mensen die de domeinnamen en hosting regelen, mensen die zorgen voor de HTML en zo is er voor iedere taak iemand aangesteld. Webdevelopment kan worden opgesplitst in twee onderdelen, de front end en back end webdevelopment.

Front-end

Onder front end webdevelopment valt eigenlijk alles wat vooraf gaat aan het online zetten van de website. Doorlopend het gehele proces wordt als eerst de domeinnaamregistratie en hosting geregeld. Vervolgens wordt het webdesign gemaakt en het copywriting (teksten schrijven voor op de website). Wanneer het ontwerp klaar is wordt deze HTML klaar gemaakt en wordt de code geschreven. Een website kan aan de hand van verschillende talen worden geschreven. Er wordt vaak gebruik gemaakt van HTML, CSS en Javascript. Front-end is dus eigenlijk de voorkant van de website, hetgeen wat de bezoekers zien.

Back-end

Wanneer alles van het front end webdevelopment klaar is kun je beginnen aan het back end webdevelopment. Onder back end valt eigenlijk alles wat te maken heeft met het daadwerkelijk online zetten van een website. Zo wordt er gekeken naar de systemen waarmee de website gaat draaien. Er zijn verschillende talen waarmee websites worden geprogrammeerd, een bekende taal is PHP.  Verder valt onder back-end het registeren van gebruikers, uploaden van bestanden, berekeningen etc. Back-end is dus eigenlijk de achterkant van de website, hetgeen mensen niet zien wanneer ze een website bezoeken.