HTML & CSS

Wanneer het ontwerp van een website klaar is kan deze worden omgezet in programmeertaal zodat de website op het internet er ook goed uitziet.

Webdesign

Hosting

Wanneer je een website klaar hebt staan en de domeinnaam al heb gekocht rust je alleen nog maar de hosting te regelen. De hosting, ofwel webho

WordPress CMS

WordPress is een Open Source website waarop iedereen een eigen weblog kan maken. WordPress is ontwikkeld in 2003 door Matthew Mullenweg onder de voorwaarden van de GNU General Public Licence. Deze voorwaarden beschrijven dat het websysteem copyright vrij is welke ervoor zorgt dat iedereen de software mag gebruiken en aanpassen, je mag er dus mee doen wat je wilt. WordPress is ontwikkeld door één persoon maar wordt ondersteund door een grote groep ontwikkelaars welke de site draaiende houden en nieuwe plug-ins en thema's ontwikkelen. Het idee bij WordPress is dat iedereen eigen “webpagina” kan maken waarop hij of zij blogs kan schrijven.

Niet alleen blogs

Naast het feit dat iedereen een webpagina voor blogs kan aanmaken met WordPress zijn er ook nog andere mogelijkheden. Om een standaard webpagina specialer te maken krijgen de gebruikers ook de mogelijkheid om premium toevoegingen te kopen. Zo kan er worden betaald om de CSS van een pagina aan te passen. Hierbij kunnen dan onder meer het lettertype, de kleuren en het stijlblad worden aangepast. Verder is het mogelijk om jouw webpagina op een eigen server te draaien in plaats van op de standaard server van WordPress. Hier door zijn websites als nlgokkasten.com bijvoorbeeld mogelijk. Wordpress is een zeer volwassen cms en voor vele doeleinden inzetbaar.

De extra's van een eigen server

Het kost wat extra om je website op een eigen server te hosten maar het geeft veel voordelen. Zo is het op een eigen server bijvoorbeeld mogelijk om zelfgemaakte thema's te gebruiken om je pagina te personaliseren. Verder kan je op een eigen server ook plug-ins installeren. Een voorbeeld van een plug-in is kleinschermdetectie voor mobiele apparaten. Hiermee weet je pagina op wat voor een apparaat de website wordt bekeken en kan deze zich daarop aanpassen. Tegenwoordig zijn er al meer dan 28.000 plug-ins beschikbaar.